Proprietățile medicamentelor utilizate pentru prostatita

Inflamația prostatei a fost recent diagnosticată din ce în ce mai des. Dar dacă mai devreme boala a fost detectată la bărbații peste 40 de ani, astăzi patologia apare adesea la tineri. Cauza poate fi o infecție, viruși, imunitate scăzută, un stil de viață sedentar și așa mai departe. În consecință, medicamentele pentru tratamentul prostatitei vor fi diverse. Puteți alege cel mai eficient dintre ele numai împreună cu medicul dumneavoastră după o examinare amănunțită.

medic care studiază un remediu pentru prostatită

Tipuri de medicamente

Toate medicamentele sunt prezentate în diferite forme de eliberare. Cu prostatita la bărbați, pot fi utilizate injecții, tablete, supozitoare, unguente și soluții de instilare. În faza acută, injecțiile sunt prescrise, în timp ce medicamentele pentru tratamentul prostatitei cronice sunt cel mai adesea prezentate sub formă de tablete și capsule. Printre acestea, antibioticele și antiinflamatoarele sunt obligatorii. Primele includ cele mai eficiente medicamente precum fluorochinolonele, penicilinele și tetraciclinele. Dacă se identifică o infecție specifică, pot fi prescrise alte antibiotice.

Medicamentele antiinflamatoare sunt utilizate în orice formă de patologie, adică atât în prezența bacteriilor, cât și în absența acestora. Scopul lor principal este ameliorarea inflamației și îmbunătățirea funcționării organismului. De asemenea, puteți lua analgezice și vitamine sub formă de tablete. Dar imunomodulatorii și medicamentele pentru a accelera regenerarea sunt produse mai des sub formă de injecții. Astfel de injecții sunt adesea prescrise în afara stadiului acut pentru a restabili țesutul prostatic.

Pe lângă cele de mai sus, în tratamentul bărbaților se folosesc supozitoare și creme pentru administrare rectală. Acestea sunt cele mai convenabile forme care vă permit să acționați direct asupra focarului inflamației. Sub formă de supozitoare, există medicamente antiinflamatoare, analgezice, antibiotice și așa mai departe.

instilatii pentru prostatita

În unele cazuri, pot fi necesare instilări. Medicamentul este injectat în uretră într-un volum de cel mult 5 mililitri.

Alegerea formei medicamentului se efectuează numai împreună cu medicul, în funcție de stadiul patologiei și de caracteristicile acesteia. Este imposibil să înlocuiți singur injecțiile cu tablete sau supozitoare.

Principiul principal al tratamentului

Pentru efectul dorit, este necesar să folosiți un tratament complex. Nu te poți limita doar la antibiotice sau doar la analgezice. De regulă, schema pentru un proces acut include următoarele medicamente:

  • antibiotice pentru eliminarea florei patogene;
  • medicamente antiinflamatoare;
  • analgezice și antispastice pentru dureri severe;
  • supozitoare pentru ameliorarea inflamației locale.
pastile pentru prostatita

În plus față de cele de mai sus, pot fi utilizate medicamente din alte grupe, de exemplu, agenți hormonali, alfa-blocante, imunomodulatoare, relaxante musculare și așa mai departe. Fiecare medicament are propria sa durată de utilizare și dozare. Ele sunt determinate pe baza proprietăților agentului și a efectului pe care îl are.

Agenții antibacterieni sunt obligatorii atunci când prostatita bacteriană este detectată la bărbați. Se iau de la o săptămână la două luni, de exemplu, într-o formă cronică. Cu o inflamație severă, pot fi utilizate injecții, dar tabletele sunt încă mai des prescrise. Alegerea se face pe baza florei disponibile și a caracteristicilor individuale ale pacientului.

Antiinflamatoarele sunt, de asemenea, folosite pentru orice formă de prostatita. Ele vor ajuta la ameliorarea inflamației chiar și în prezența pietrelor în prostată. Durata admiterii nu este de obicei mai mare de 14 zile, dar pot fi folosite cursuri mai lungi.

Analgezicele sunt utilizate numai în prezența durerii severe. De regulă, un aport de trei zile în faza acută este suficient. Se pot folosi atât comprimatele, cât și injecțiile. În prezența unui proces cronic la bărbați, nu este nevoie de aceste medicamente.

injecții pentru prostatită

Alfa-blocantele, precum și analgezicele, sunt utilizate timp de 2-3 zile într-un proces acut. Același lucru este valabil și pentru antispastice.

În același timp, există medicamente care se iau pentru o perioadă lungă de timp, indiferent de stadiul patologiei. În primul rând, vitaminele, microelementele pentru bărbați trebuie luate în mod regulat, iar cursurile de imunomodulatoare se fac de două ori pe an. Hormonii sunt utilizați numai așa cum este prescris de un medic după o examinare amănunțită.

De-a lungul vieții, puteți face periodic cursuri folosind preparate din plante și rețete de medicină tradițională. Acestea vor ajuta la normalizarea activității glandei și la întărirea sistemului imunitar, reducând astfel riscul de recidivă.

Numele medicamentelor

Dintre gama largă de medicamente, se pot distinge în special cele care sunt foarte eficiente și s-au dovedit în rândul bărbaților cu prostatita acută sau cronică. Destul de des, este prescris un agent antibacterian din grupul penicilinei, care face față bine unui număr mare de bacterii și nu provoacă efecte secundare.

În plus, se pot utiliza și alte medicamente, de exemplu, penicilinele sub formă de injecții, tetraciclinele în tablete, antispasticele, cum ar fi. În plus, există mulți analogi, așa că numai un medic poate spune numele unui medicament potrivit.

Alături de medicamentele antibacteriene, se utilizează un medicament care are o proprietate pronunțată antibacteriană și antiinflamatoare. În plus, normalizează fluxul de urină și circulația sângelui în țesuturi. Promovează resorbția cheagurilor de sânge și stimulează activitatea țesutului muscular. Folosit în forma cronică a bolii. Poate fi prescris și după o intervenție chirurgicală.

Alte medicamente

În plus față de cele de mai sus, alte medicamente pot fi utilizate pentru prostatita la bărbați. Deci, este prescris un remediu homeopat, capabil să amelioreze inflamația și să îmbunătățească circulația sângelui în țesuturi. În același timp, umflarea scade, nutriția celulară se îmbunătățește, urinarea și secreția se normalizează. Este folosit doar ca parte a complexelor. Poate fi luată pentru o perioadă lungă de timp, până la șase luni. Medicamentul este ușor de tolerat, fără efecte secundare.

Se poate prescrie un preparat natural, compoziția include doar componente vegetale, ceea ce face ca produsul să fie sigur. Vă permite să eliminați rapid inflamația și să normalizați funcționarea glandei.

Toate medicamentele pentru tratamentul bărbaților trebuie prescrise numai de un medic după examinare. Fiecare medicament are propriile indicații și caracteristici de utilizare. Utilizarea incorectă a acestora poate provoca deteriorarea stării și dezvoltarea reacțiilor adverse.