Dispozitive pentru tratamentul prostatitei: lista celor mai eficiente

Una dintre cele mai frecvente boli care afectează mulți bărbați cu vârsta peste 35 de ani este inflamația glandei prostatei. Cauza o mulțime de probleme bărbaților. Fără tratament în timp util, prostatita se poate dezvolta în infertilitate. Pentru a trata prostatita, se folosesc diverse medicamente, proceduri de fizioterapie și dispozitive destinate utilizării la domiciliu.

echipamente pentru tratamentul prostatitei

Prostatita: ce este?

Medicii numesc prostatita o inflamație a glandei prostatei. Semnele caracteristice ale acestei boli sunt urinarea frecventă însoțită de durere. Urina unui bărbat conține particule de sânge și puroi; foarte des, pacienții suferă de disfuncție erectilă, scăderea libidoului și ejaculare precoce sunt posibile.

Dispozitive pentru tratamentul prostatitei într-un cadru spitalicesc

Tratamentul hardware al prostatitei are un efect foarte pozitiv asupra producției de enzime necesare pentru funcționarea normală a sistemului reproducător. Este un tratament hardware care îmbunătățește circulația sângelui și, de asemenea, facilitează pătrunderea substanțelor antibacteriene în zona cu probleme. Toate dispozitivele pentru tratamentul prostatitei sunt împărțite în invazive și neinvazive.

Atunci când se utilizează metode de tratament invazive, este necesară o precizie specială a manipulării, precum și deținerea abilităților de tratament. De aceea aceste metode sunt folosite exclusiv în spitale.

consultarea unui specialist

Deosebit de populare printre medici sunt dispozitivele transrectale, care afectează prostata prin peretele din spate al intestinului.

Acest efect este destul de eficient, deoarece vă permite să atenuați rapid durerea și manifestările negative ale bolii, ajută la normalizarea stării pacientului și previne dezvoltarea complicațiilor. Tratamentele non-invazive sunt mai ușor de administrat, dar nu sunt la fel de eficiente ca tratamentele transrectale. Metodele neinvazive ajută la accelerarea tratamentului medicamentos și au un efect benefic asupra circulației sângelui în zona genitală.

Enumerăm principalele metode hardware de tratament non-invaziv:

 • Terapia magnetică – acest tip de tratament se bazează pe acțiunea unui câmp magnetic asupra zonei cu proces inflamator.
 • stimulare electrică - impact asupra glandei prostatei folosind microcurenți.
 • vibroacustica este un tip de masaj al prostatei care se efectuează folosind unde de impact de lichid sau un câmp magnetic.
 • terapia cu laser este un efect asupra glandei prostatei folosind radiații infraroșii moi.
dispozitiv transrectal pentru tratamentul prostatei

Dispozitiv pentru terapie UHF

Echipamentele medicale concepute pentru organizarea procedurilor de tratament și profilactice folosind un câmp electromagnetic de înaltă frecvență (300-3000 MHz) emis în domeniul de unde decimetrice (lungime de la 1 m până la 10 cm) funcționează folosind un câmp electromagnetic. Utilizarea sa este eficientă pentru adenom de prostată, prostatita acută și cronică, precum și scăderea erecției. Tratamentul cu aparatul se efectuează numai într-un cadru spitalicesc.

Medicii nu recomandă tratamentul dacă un bărbat are:

 • probabilitatea apariției cheagurilor de sânge;
 • boli ale sistemului circulator și ale organelor hematopoietice;
 • tendință de sângerare;
 • angină pectorală;
 • anevrisme ale inimii sau vaselor de sânge;
 • accident vascular cerebral;
 • abcese purulente;
 • formă activă de tuberculoză;
 • afecțiuni gangrenoase;
 • perturbarea ritmului de contracție a mușchiului inimii;
 • insuficiență cardiovasculară;
 • cașexie;
 • tulburări grave în funcționarea glandei tiroide.

Aparat de termoterapie

Dispozitivul este un dispozitiv de radiofrecvență termică care este utilizat pentru a trata inflamația glandei prostatei. De asemenea, este indicat pentru scăderea erecției, a libidoului și a altor probleme urologice.

dispozitiv staționar pentru tratamentul prostatitei

Afectează organele sistemului genito-urinar datorită impulsurilor de radiofrecvență, care sunt complet sigure. Diferitele moduri de operare ale dispozitivului permit pacientului să aleagă regimul de tratament și puterea dorite. Dispozitivul are o memorie de rezervă, se conectează la un computer și prezintă informațiile sub formă de grafice. Dispozitivul este utilizat exclusiv în spitale, deoarece are o serie de contraindicații grave. Printre efectele secundare ale dispozitivului se numără următoarele: retenție urinară, exacerbare a proceselor inflamatorii, roșeață și mâncărime ale pielii.

Durata unui tratament este relativ lungă, 1-2 ore. Cursul general al procedurilor și numărul acestora sunt determinate de medic.

Dispozitive pentru tratarea prostatitei la domiciliu

La domiciliu, se folosesc și diverse dispozitive pentru a trata prostatita. În acest scop, preparatele cuantice și cu microunde destul de ușor de utilizat de natură neinvazivă sunt utilizate ca dispozitiv pentru efectuarea terapiei cu laser magnetic-infraroșu pentru diferite patologii ale organelor ORL sau modificarea acesteia. Aceste dispozitive sunt folosite pentru expunere externă, prin pielea din zona prostatei. Avantajul unor astfel de dispozitive este că pacienții nu simt disconfort în timpul tratamentului.

De asemenea, aceste dispozitive nu necesită îngrijire specială sau dezinfectare obligatorie după utilizare. Orice dispozitive electrice pentru tratamentul glandei prostatei pot fi utilizate numai după diagnostic. Tratamentul este prescris exclusiv de un medic. Efectuarea efectelor hardware asupra prostatei este nedorită dacă există o serie de contraindicații:

 • prezența tumorilor maligne în prostată sau rect;
 • tuberculoză;
 • procese inflamatorii în rect;
 • inflamație acută a glandei prostatei.

Aparat cu raze X cu doze mici

Dispozitivul este utilizat pentru tratamentul complex al prostatitei. Munca lui se bazează pe influențarea punctelor de acupunctură. Dispozitivul vă permite să simulați un masaj datorită oscilațiilor cu mai multe frecvențe ale impulsurilor electrice.

dispozitiv mobil pentru tratamentul prostatitei

Tratamentul efectuat cu ajutorul acestui dispozitiv vă permite să eliminați congestia din glanda prostatică și să creșteți rezistența organismului la combaterea infecțiilor. Acest tratament are și efect analgezic. Dispozitivul este echipat cu accesorii care trebuie plasate pe acele puncte ale corpului care sunt conectate la glanda prostatică:

 • sub capul claviculei;
 • deasupra sau sub interiorul gleznei;
 • deasupra primului, al doilea foramen sacral sau la capătul exterior al coccisului;
 • la o distanță de 2, 5, 5 sau 7, 5 cm sub buric.

Aparat de masaj

Acest aparat este un dispozitiv pentru masaj rectal. Impactul său este cauzat de vibrații, radiații termice și fluctuații ale câmpului magnetic. Un dispozitiv electric care funcționează din rețea. Dispozitivul include: dispozitivul în sine, o sursă de alimentare, un fir și un atașament din plastic. Forma anatomică netedă a duzei nu provoacă disconfort atunci când este introdusă în anus.

masaj de prostata rectal

Folosirea dispozitivului nu numai că înlocuiește masajul manual, dar îl depășește și în ceea ce privește eficacitatea. Bărbații care au folosit acest dispozitiv pentru a trata prostatita observă că după 4-5 ședințe de proceduri, umflarea scade, durerea dispare și libidoul crește.

O sesiune durează aproximativ 10-15 minute, iar cursul tratamentului durează aproximativ 3 săptămâni.

Ca toate dispozitivele electrice pentru tratamentul prostatitei, dispozitivul are o serie de contraindicații:

 • hemoroizi;
 • formă acută de inflamație a prostatei;
 • abcese purulente; prezența tumorilor sau a formațiunilor chistice în rect;
 • eroziune și sângerare în rect;
 • boli virale ale organelor genitale.

Aparat de masaj pentru barbati

Principiul de funcționare al dispozitivului se bazează pe efectul unui câmp electromagnetic pulsat cu frecvențe diferite asupra glandei prostatei, care creează un efect de vid.

Acest dispozitiv ajută la ameliorarea umflăturilor, ajută la normalizarea metabolismului, are un efect pozitiv asupra vaselor de sânge, crește cantitatea de spermatozoizi și îmbunătățește compoziția acestuia și, de asemenea, normalizează frecvența urinării.

Dispozitivul este destul de ușor de utilizat: pentru a selecta un anumit mod, trebuie să specificați parametrii pe ecran și apoi să plasați organul genital într-un compartiment special al dispozitivului. Sesiunea de tratament este de aproximativ 15 minute, iar durata tratamentului este de aproximativ 10-14 zile.

Aparatul urologic

Aparatul este un dispozitiv care emite impulsuri electromagnetice folosind doi electrozi incluși în compoziția sa. Un electrod este introdus în anus, iar celălalt este atașat de abdomenul inferior.

Dispozitivul normalizează circulația sângelui în glanda prostatei, ameliorează inflamația, umflarea și spasmele, accelerează metabolismul și, de asemenea, are un efect benefic asupra stării celulelor prostatei. Când este tratat cu dispozitivul, efectul general al medicamentelor luate de pacient este îmbunătățit.

Durata procedurilor crește treptat: prima procedură nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute, iar ultimele proceduri durează aproximativ 12 minute. Durata întregului curs de tratament este determinată de medic, ținând cont de starea generală a pacientului și de procesul inflamator din glanda prostatică. Tratamentul cu aparatul este contraindicat pentru:

 • boli oncologice;
 • dacă pacientul are instalat un stimulator cardiac;
 • tendință la sângerare bruscă;
 • accident vascular cerebral sau atac de cord;
 • boli de sânge;
 • coagulare slabă a sângelui;
 • exacerbări ale bolilor infecțioase;
 • probleme mentale.

Dispozitiv pentru masaj prin vibrații folosind un câmp magnetic

Acest echipament este un masaj vibrator care afectează glanda prostatică folosind căldură, vibrații și un câmp magnetic. Dispozitivul are un design unic și nu necesită introducerea unui aplicator în anus.

Acest dispozitiv are un efect benefic asupra sănătății pacienților, elimină inflamația și practic nu are efecte secundare.

Dispozitivul include un tampon de vibrații și un panou de control. Incepand tratamentul, barbatul se aseaza pe perna si selecteaza programul dorit de pe telecomanda. O procedură durează aproximativ 30 de minute. Pentru un efect bun al tratamentului, procedura trebuie efectuată de 1-2 ori pe zi. Cursul tratamentului este de aproximativ două săptămâni.

Dispozitiv pentru tratamentul prostatitei

Prostam este un dispozitiv rectal care oferă masaj prin vibrații. Cu ajutorul ei, prostatita, disfuncția erectilă și uretroprostatita sunt tratate atât în remisiune, cât și în timpul exacerbării bolilor. Dispozitivul are în general un efect benefic asupra organismului, îmbunătățește circulația sângelui și restabilește tonusul muscular.

Aparatul combina tratamentul cu camp electromagnetic pulsat, care are efecte analgezice, decongestionante si antiinflamatoare, efecte termice, care refac circulatia sangelui, stimuleaza sistemul imunitar, si microvibratia mecanica, care elimina congestia.

Preturi pentru aparate

Acum, toate dispozitivele enumerate pentru tratamentul prostatitei pot fi achiziționate din magazinele online, farmacii sau comandate de la producător pe site-ul web corespunzător de pe Internet. Prețul diferitelor dispozitive este determinat de configurația lor, caracteristicile de operare și popularitatea mărcii.

Cum să alegi un dispozitiv

O serie de dispozitive pentru tratamentul prostatitei pot fi utilizate în siguranță acasă, fără a avea cunoștințe și abilități medicale speciale. Atunci când alegeți un medicament, trebuie să vă consultați cu medicii, să luați în considerare diagnosticul pacientului, indicațiile, precum și caracteristicile dispozitivului. Merită să citiți recenziile altor pacienți care au suferit deja un tratament folosind dispozitivul selectat. Aparatele de masaj cu vibrații sunt de câteva ori mai ieftine, iar dispozitivele cu efecte complexe sunt mai scumpe.